METHEXIS FOUNDATIONΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ.Την Δευτέρα 23 Μάη, στις 8.00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων,  διοργανώνουμε ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τίτλο: «ΣΥΡΡΑΚΟ: ΠΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΗ και ΦΩΣ». Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα, μέσα από το λόγο, την εικόνα και τον ήχο, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Η διάρκειά της εκδήλωσης θα είναι περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει εισήγηση, τραγούδια, φωτογραφίες και μέρος ντοκιμαντέρ για το Συρράκο .
Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο: διαφημιστικό τρέιλερ: http://www.youtube.com/enxoro#p/a/u/0/usMQzMgyt2g και το 
http://ekthesisyrrako.blogspot.com/ (όπως και στο κείμενο που ακολουθεί)
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να έρθετε να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή Πολιτισμού και γι’ αυτό σας προσκαλούμε.
Αν και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, επισυνάπτουμε την προσωπική πρόσκληση.

Με εκτίμηση
Τα μέλη της «Μέθεξις»

------------------------------------------------------
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «ΣΥΡΡΑΚΟ: ΠΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΗ και ΦΩΣ» (Γιάννινα 23/5/2011, 8.00 μμ), είσοδος ελεύθερη.
Η πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τίτλο: «ΣΥΡΡΑΚΟ: ΠΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΗ και ΦΩΣ». Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα, μέσα από το λόγο, την εικόνα και τον ήχο.
Πρόκειται για την πρόταση των μελών του ως προς τη μορφή που μπορεί να έχει μια ενέργεια ανάδειξης και προβολής, με σκοπό την αξιοποίηση, σημαντικών στοιχείων του τόπου μας όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα παραδοσιακό χωρίο όπως το Συρράκο
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην «Αίθουσα Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων στις 8.00 μμ την Δευτέρα 23 Μάιου 2011 με 15λεπτη ομιλία  του Ηπειρώτη Μάρκου Αντωνίου.
Πρόκειται για τον ποιητή- συγγραφέα που πρώτος εισήγαγε σε άρθρο του τον παραπάνω τίτλο που έγινε βιβλίο, εκπομπή και ντοκιμαντέρ, 30λεπτο μέρος του οποίου θα προβληθεί στο τέλος της εκδήλωσης. Μεταξύ αυτών ο παραδοσιακός τραγουδιστής Κώστας Γεροδήμος συνοδευόμενος από τους Θωμά Χαλιγιάννη (κλαρίνο), Δημήτρη Μπόγδο (βιολί), Διαμαντή Παπαναστασίου (ντέφι), Βασίλη Τσίκα (λαούτο) καθώς και όμιλος γυναικών από το Συρράκο με την επιμέλεια του Γιώργου Μπέλλου, θα ερμηνεύσουν έξι τραγούδια που συναντώνται στη μουσική παράδοση του χωριού.
Στη συνέχεια, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, 40 φωτογραφικοί πίνακες μεγάλων διαστάσεων του Συρράκου θα δώσουν στους επισκέπτες στοιχεία του σημαντικού παρελθόντος και του πολλά υποσχόμενου παρόντος ενός από τα χωριά που απετέλεσαν σημεία αναφοράς στην Ιστορία της Ελλάδας.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι ως τις 31 Μαΐου 2011, κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 11 πμ -01.00 μμ και 7.00 μμ -9.00 μμ.
Για την «Μέθεξις» στη συγκεκριμένη εκδήλωση συναντώνται «οικιοθελώς και αφιλοκερδώς» καταθέτοντας την άποψή τους, μέλη της καταγόμενα από το Συρράκο ή φίλοι του που έζησαν στις πόλεις της Ηπείρου με τον μεγαλύτερο αριθμό συρρακιωτών μετά την σταδιακή ερήμωσή του τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αυτοί είναι οι: Δημήτρης Γκαρτζονίκας (Γιάννινα), Βαγγέλης Γιωτόπουλος (Πρέβεζα), Χρήστος Κατσάνος (Άρτα) και Ηλίας Γκαρτζονίκας (Γιάννινα).

---------------------------------------------------------------------------------------
Το  “ M E T H E X I S ” F O U N D A T I O N
ως πολιτιστική κίνηση, δημιουργήθηκε στις αρχές του αιώνα μας για να καλύψει τα πιστεύω και τις ανάγκες των ιδρυτών του που έθεσαν ως γνώμονα  την ποιότητα, τον πολιτισμό, τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Η κίνηση συμπεριλαμβάνει και προσδοκά να συμπεριλάβει ως μέλη της, τους αξιόλογους «ανήσυχους»  ανθρώπους απ’ όλες τις επιστήμες, τον πολιτισμό, τα επαγγέλματα, τη φιλοσοφία,  που προσπαθούν για την βελτίωση της ποιότητας ακόμη και της καθημερινής  ζωής μέσω της αναζήτησης  της γνώσης, την παραγωγή νέων ιδεών, των μικρών ή μεγαλύτερων οραμάτων, για την ανάδειξη ποιοτικών και πολιτιστικών  στοιχείων. Αυτούς που θέλουν, τέλος, να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους και να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν, μέσα από σχετικές δράσεις το περιβάλλον τους.

Ο αιώνας που πέρασε είχε ως κύριο γνώρισμα το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, από την οποία προέκυψε η απόλυτη εξειδίκευση του ατόμου που απορρόφησε από την ανθρώπινη προσωπικότητα ο,τιδήποτε άλλο έξω από τον τομέα εξειδίκευσης του. Ένας σύγχρονος τρόπος ζωής που εξαφάνισε σχεδόν τον «ελεύθερο χρόνο» με αποτέλεσμα την μη «μέθεξη» σε εκείνα που ο καθένας μας θεωρεί σημαντικά για την βελτίωση ακόμη και της καθημερινότητας του.

Στόχος του  “ M E T H E X I S ” F O U N D A T I O N  είναι η θεσμοθέτηση αυτής της προσπάθειας με στοχοθέτηση την ποιότητα και τον πολιτισμό  μέσω της «μέθεξης» όλο και περισσότερων φίλων.

 
.

Methexis Foundation mf

H "Methexis Foundation" καταβάλει προσπάθεια μέσα από ένα ταξίδι εικόνων - λόγου και τέχνης να ταξιδέψει το διατηρητέο χωριό "Συρράκο" σε όλη την Ελλάδα, ώστε να προβληθεί ,να αγαπηθεί και να γίνει ταξιδιωτικός και πολιτιστικός προορισμός. Η εκδήλωση που περιλαμβάνει την Έκθεση , το Ντοκιμαντέρ με τον ομώνυμο τίτλο, την ειδική έκδοση και τα δρώμενα ξεκίνησε το ταξίδι της από το Συρράκο Ιωαννίνων, ταξίδεψε στην Αθήνα , στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα .

Επιστροφή στο Συρράκο και νέο ξεκίνημα;


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.m-f.gr

e-mail:digartz@gmail.com


Ηλίας Γκαρτζονίκας (6945 991763 Γιάννινα)
Δημήτρης Γκαρτζονίκας (6937 484444 Γιάννινα)
Βαγγέλης Γιωτόπουλος (Πρέβεζα)
Χρήστος Κατσάνος (Άρτα)

.

.

.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Newsletter

Παρακαλούμε εισάγεται το email σας για να εγγραφείτε στο newsletter μας :

Delivered by FeedBurner

Social Media

facebook youtube

Choose your language


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.
.

Ο καιρός στο Συρράκο