ΜΕΘΕΞΙΣ: ΠΡΕΒΕΖΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΡΑΚΟΥ (4-11-2011)

                                                   ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΗ "ΕΝ ΧΟΡΩ"


Μια ωραία στιγμή πολιτισμού απετέλεσε η εκδήλωση και τα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Συρράκο: Πέτρα και Μνήμη και Φως» που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (4/11/2011) από την πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις», την οποία αποτελούν οι Δημήτρης Γκαρτζονίκας, Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Χρήστος Κατσάνος και Ηλίας Γκαρτζονίκας.
            Παράλληλα έκλεισε το δίχρονο «ταξίδι» της.
            Η έκθεση- πρόταση αφορούσε στην προβολή, με σκοπό την αξιοποίηση, ενός ιστορικού τόπου υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με πολλές δυνατότητες.
            Τονίζεται ότι κατόπιν  ομόφωνης απόφασης των μελών της, οι 40 πίνακες θα δωριστούν στο Συρράκο.
            Πολλοί κάτοικοι της Πρέβεζας, τόπος που ζει και δημιουργεί ένας μεγάλος αριθμός πολιτών  οι οποίοι κατάγονται από το Συρράκο, πριν περιηγηθούν την έκθεση παρακολούθησαν την ομιλία της Ανθής Συγκούνα με θέμα: «Συρρακιώτες της Πρέβεζας», η οποία συνοδεύονταν από παράλληλη προβολή 120 φωτογραφιών των τελευταίων εκατό χρόνων.
            Στη συνέχεια ο Κώστας Γεροδήμος ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία των Βασίλη Μπακαγιάννη, Κώστα Κωσταγιώργου, Γιάννη Διαμάντη και Αντώνη Τζιάσιου.
            Τέλος παρουσιάστηκε μέρος του ομότιτλου με αυτό της έκθεσης ντοκιμαντέρ των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα.
            Με αφορμή το παραπάνω, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου στον τομέα του Πολιτισμού Παντελής Κολόκας, μετά το χαιρετισμό του απένειμε τιμητική πλακέτα στους δύο Ηπειρώτες για την πολύχρονη αφιλοκερδή και ανιδιοτελή προσφορά τους στην τηλεοπτική καταγραφή στοιχείων του Λαϊκού Πολιτισμού της Ηπείρου.
            Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. Από το Δήμο Πρέβεζας ο Δήμαρχος  Χρήστος Μπαϊλης, από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού  Σπύρος Νταλαούτης και από το Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσουμελέκας.
            Επίσης παρευρέθηκαν. Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γ. Φραγγούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Αυδίκος και Β. Κουτρούμπας, ο Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Χ. Σκαμνέλος και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδας Ε. Ηλιοπούλου.

 
.

Methexis Foundation mf

H "Methexis Foundation" καταβάλει προσπάθεια μέσα από ένα ταξίδι εικόνων - λόγου και τέχνης να ταξιδέψει το διατηρητέο χωριό "Συρράκο" σε όλη την Ελλάδα, ώστε να προβληθεί ,να αγαπηθεί και να γίνει ταξιδιωτικός και πολιτιστικός προορισμός. Η εκδήλωση που περιλαμβάνει την Έκθεση , το Ντοκιμαντέρ με τον ομώνυμο τίτλο, την ειδική έκδοση και τα δρώμενα ξεκίνησε το ταξίδι της από το Συρράκο Ιωαννίνων, ταξίδεψε στην Αθήνα , στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα .

Επιστροφή στο Συρράκο και νέο ξεκίνημα;


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.m-f.gr

e-mail:digartz@gmail.com


Ηλίας Γκαρτζονίκας (6945 991763 Γιάννινα)
Δημήτρης Γκαρτζονίκας (6937 484444 Γιάννινα)
Βαγγέλης Γιωτόπουλος (Πρέβεζα)
Χρήστος Κατσάνος (Άρτα)

.

.

.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Newsletter

Παρακαλούμε εισάγεται το email σας για να εγγραφείτε στο newsletter μας :

Delivered by FeedBurner

Social Media

facebook youtube

Choose your language


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.
.

Ο καιρός στο Συρράκο